mandag 29. august 2011

Valgt kjøkkenarmatur!

Armaturet er fra Hans Grohe og heter AXOR Montreux


Mens jeg venter og lengter etter at kjøkkenet skal bli ferdig, kan jeg vise noen av detaljene vi har bestemt oss for. Armaturet fra Hans Grohe er bestilt (vvskupp.no) og snart på vei. Er utrolig fornøyd med valget - tror det vil være med å skape den rette stemningen på kjøkkenet!  


★★


Jeg prøvde å søke litt på nettet for å se om jeg fant tilsvarende løsinger som vi har bestemt oss for, slik at dere kan se hvordan jeg tenker det skal bli. Da kom jeg på at jeg tidligere hadde vært innom den amerikanske bloggen; Colour Me Happy
- og ja det kan jo se ut som jeg har tatt med meg litt inspirasjon herfra. 



Her ser dere nemlig ett lignende armatur, og vasken er så og si tilsvarende den vi har bestilt. Det blir ikke benkeplate av stein på oss (i denne omgang), men vasken vår vil også ligge under benkepaten slik som på bildet.


Bildene er tatt av Maria Killam, med bloggen; Colour Me Happy

★★


Som dere kanskje skjønner så blir det ett New England inspirert kjøkken på oss! 


ps: Har bestilt noen utrolig fine lamper som skal henge over kjøkken halvøyen. 
Skal muligens hente de denne uken!
Jippi!


★★



søndag 28. august 2011

Cupcake - lappeteppe / Cupcake quilt


Litt detaljer fra Cupcake teppet som Maja har på rommet! Da dette havnet på bloggen for en tid tilbake, var det flere som kunne tenke seg å vite mer om dette teppet! 
Ting tar tid (beklager til dere som har ventet), men her kommer litt fakta!


Teppet er som nevnt laget av min flinke mamma og er en gave til "huset"! 
Oppskriften, med tittelen Søte kaker med sukker fant hun i boken Applikasjoner, skrevet av Gerd Gellein Merkesdal. 




Uten å gå helt i detalj på oppskriften så kan jeg si at:

Teppet er 117 X 137 cm
Rutene med cupcakene i er 20 X 20 cm

Dette er ett utrolig søtt teppe som passer 
perfekt i miljøet til små prinsesser!

My mom made this cute cupcake quilt for us, 
and right now it brighten up my youngest daughters room!


fredag 26. august 2011

Hund i hus I A dog in the house



Vi har fått oss hund i huset! 

Ja, ikke en sånn ordentlig en, men en sånn som er så grei å holde dørene åpne for oss. 
Nå har mannen satt inn dørene ganske så beint, så det det er vel egentlig ikke så tung jobb den lille karen gjør, men søt og dekorativ er han nå uansett!

Hvis du vil ha en sånn liten hjelper - så finnes han på Skeidar - til en helt ok pris!
-----------
Ellers vil jeg bare si: T.G.I.F!
Hverdagen kom kastet på oss denne uken, med skolestart på ny skole, datter som synes det var på høy tid å slutte på SFO, med tilhørende spenning på at det gikk fint for henne å gå hjem å være, lekser, bøker som skulle ha bokbind og 5 bursdagsinvitasjoner.
Puh...nå har jeg mest lyst å legge meg på lading til mandag! 


GOD HELG!
-----------

We have got us a dog in the house...well not a real one, 
but one of those who happily keep our doors open.

søndag 21. august 2011

Prøver å bevare roen...


- Nå er det om å gjøre å holde hodet kaldt...Nå må du ikke begynne å stresse deg opp.

Disse "oppbyggende" rådene kom fra min mor i dag. Vi er så og si ferdig med nedrivingen på kjøkkenet, og kaoset er komplett....hvertfall var det ganske kristisk i en liten periode i dag. Vi var litt uheldig med noe elektrisk og hadde hverken strøm på komfyren eller på varmtvannsberederen. 
Jeg så for meg all slags senarioer med ukesvis uten varmtvann (med tilhørende dusjing hos familie og venner), og middager kun laget på 1 kokeplate i 6 uker frem... for en familie på fem...
Heldigvis ordnet det seg..puh.. men det blir nok en del suppe, hotdog og takeaway fremover. For å ikke snakke om bruken av pappservise. Sånn må det bli nå som vannet på kjøkkenet er koblet av. 


Bildene over viser kjøkkenet sett fra trappen. 
De to store vinduene skal byttes ut, og inn kommer en dobbel dør. Man kommer rett inn i kjøkkenet fra inngangspartiet ( det venstre bildet over)


 I utestuen/vinterhagen som du ser i enden av bildet til venstre, har vi vårt provisoriske kjøkken. På det andre bildet, ser du trappen opp til andre etasje. Oi oi oi så jeg gleder meg til å se hvordan det blir til slutt, og om det blir slik det allerede ser ut i hodene våre.

Og midt i alt oppussingskaoset - er det første skoledag i morgen! 
Jentene skal begynne på ny skole og er selvfølgelig veldig spente! 

Nå skal vi pakke penal og sekker og finne frem de nye skoleklærne!




tirsdag 16. august 2011

Det bugner...

 

Vi er så heldige å ha fått oss en hage med både eple og plommetrær. Rips, bringebær, solbær, stikkelsbær, strilebær...ja det virker egentlig som det meste finnes i skråningen neden for huset. Akkurat nå bugner det regelrett av frukt og bær, så i ettermiddag tok jeg med meg lillebror på litt plommeplukking. Det vil si han hadde tålmodighet i 5 min - akkurat så jeg fikk knipset noen bilder- før han sprang avgårde....
Så mye hjelp var han...


Siden vi hverken klarer å spise alle plommene eller har kjøkken nå, til å foredle dem - blir det nok til at jeg forer kollegaene mine på jobb med mye plommer fremover.

 


Her ser dere ett lite glimt av huset i bakgrunnen.



I tillegg til plommer, så fikk jeg plukket inn noen kilo rips. Jeg var nok litt sent ute, for mye rips hadde fått en rosinaktig fasong...ikke lett å få tid til alt. Siden jeg ikke har noe sted lage noe av dem, så puttet jeg dem rett og slett bare i fryseren ( med stilk og alt). Er ganske så fersk på dette området... men håper jeg kan lage noe av de senere...Noen som vet?




In our new garden we have all sorts og fruits and berries. Today, me and my youngest,  harvested a big bowl of plums - and there are so much more to harvest! Since we can't eat it all, and since we don't have a kitchen right now, I´m gonna bring this bowl to work!



mandag 15. august 2011

Slipp meg inn I Let me in


 - Lås opp døren  - jeg vil inn!


 - Pliiis!


 - Mon tro om jeg kan se inn i sprekken mellom veggen og døren...


 - Ja det kan jeg jammen!
...

Da var 4 av 5 dører i soveromsgangen på plass (tomt på lager)!  
Så nå slipper vi endelig å gå på toalettet for åpen scene...ha ha det er helt sant!

Til lillebrors store fortvilelse,  var å lukke og låse døren,  storesøsters første reaksjon når døren endelig var på plass på rommet hennes!

Hun hadde tydligvis behov for litt privatliv etter 1 mnd uten dør inn til hennes egen sone.
...

Trappen dere ser nærmest i det øverste bildet går opp til loftet. Ellers er det her i gangen, trappen ned også befinner seg.

Dørene vi har valgt er av typen massive dører, med helt enkel og klassisk profilering.
Igjen...lister...de kommer

------------------------

Finally most og the doors inn the bedroom hallway are in place. Our oldest daughter was really happy to be able to shut and lock her door - to her younger brothers big disappointment!

søndag 14. august 2011

Vår nye stue I Our new living room





Da var det søndag igjen! Hatt en fin helg?

Her ventet vi besøk innom både i dag og i går, så da fikk jeg ett spark bak til en stue-opprydning og til å få skiftet trekk på sofaen. Det grå trekket trenger en vask (tar en risk og vasker det istedenfor rens), samtidig som det er kjekt med en forandring.

Som dere ser er jeg fremdeles veldig glad i New England stilen, så det er nok den stilen som blir gjennomgående i hele huset...etter beste evne. Liggende panel er vanlig i N-E stilen, og heldig for oss er det allerede endel liggende panel i huset. Men i oppussingen av stuen kledde vi også inn veggene rundt terrassedøren - for å få dette elementet inn i stuen også. Ble veldig fornøyd med det.

Vår nye stue er romslig, i forhold til vår gamle, og har store vinduer ut mot hagen og sjøen. De store vinduene skal ikke skiftes i denne omgang, men mangler foringer. Det lille (vanlige) vinduet skal skiftes og det samme skal terassedøren. Det skjer i oktober vil jeg tro. Listingen...kommer når det kommer!

Ønsker alle som er innom en fin uke!

--------------------------

This is our new living room. As you can see I'm fond of the New England Style. 
There are still some things missing until we are finished, as new windows and new door. Hopefully this will be in place in a couple of months!

torsdag 11. august 2011

By the sea


For ett vær vi har hatt i Bergen by i dag! 

På slike dager lar vi oppussing og renovering ligge og bare nyter ettermiddagen så best vi kan.  Nedenfor huset er det ett lite nøste-område hvor ungene elsker å være. Vi har ikke nøst, men en nøstetomt som mannen i huset har "store planer" for i fremtiden. Enn så lenge vandrer vi litt rundt på andre små brygger, vasser i sjøen, ser på småfiskene og kikker på de flotte båtene.

   
 Til og med katten trives her nede ved sjøen!

Mannen som er oppvokst her, er vant med nærheten til sjøen, men for meg er dette helt nytt, og noe jeg setter stor pris på. Føler omtrent vi har fått oss både hus og sommer-hus i ett.

Håper også du har hatt en fin dag!

tirsdag 9. august 2011



I morgen er det tilbake på jobb etter 4 uker med deilig ferie!

...men jammen skal det bli kjekt å treffe igjen alle de kjekke kollegaene også!

Go´ tirsdagskveld!

Mitt bidrag til IKEA -forside. Kosekroken i litt ny stil....

Trykk her for å stemme....ja om du vil da selvfølgelig!

Og når vi snakker om IKEA,  så er det nettopp dit jeg skal. 
Siste feriedag i dag og jeg skal på en liten shoppping-stripe helt alene! 

Ha en nydelig dag!