søndag 31. januar 2010

This is me - 1 år som blogger!


Siste dag i januar - tenk det dere!!



Visste dere at jeg begynte å blogge i januar i fjor? Så i denne måneden har jeg faktisk hatt 1 års jubileum som blogger! Det er derfor nå en fin anledning til å ha en liten oppsummering av mitt første år som blogger, i tillegg til at dere skal få vite noen fakta om meg som dere kanskje ikke visste! Har nemlig fått en utfordring av Frøken (male)STRØKEN...


I løpet av året som har gått, har jeg blogget om mye forskjellig. For det meste handler innleggene om hus og hjem, da jeg har en stor interesse for interiør, men det har også blitt endel innlegg om (det kaotiske) hverdagslivet med mine 3 barn, mann (og nå katt).
Hvilken blogg som inspirerte meg til begynne å blogge, husker jeg ikke helt, men jeg husker at jeg en tidlig januar kveld i 2009, satt og søkte etter noe på nett - og så ramlet jeg innom en blogg. Jeg hadde omtrent aldri vært inne på en blogg før, men ble helt fasinert over at det fantes en hel verden av bloggere der ute med de samme interessene som meg selv! Det tok ikke lang tid fra jeg oppdaget bloggverden, til jeg selv hadde en blogg, og jeg hadde ærlig talt ikke gjort meg opp særlig mange tanker om hva jeg skulle blogge om eller hvorfor jeg ville det, men jeg tenkte uansett at det kunne være en fin måte for familie og venner i andre deler av landet/verden å følge med på hva vi holdt på med!




Lite ante jeg hvilken besettende hobby blogging skulle bli. Det har nok til tider blitt brukt vel mye tid foran PC og litt mye" løpe etter dagslyset" for å ta bra bilder, så når jeg plutselig bare er "borte" er det fordi jeg må jeg ta en pause for å få orden på prioriteringene igjen. Livet med fulltids jobb og 3 barn er til tider veldig travelt og innholdsrikt, og tiden strekker ikke til, for alt man vil gjøre. Derfor er jeg ikke alltid like flink til å legge igjen spor etter meg hos andre. Når valget må bli mellom å ta tid til å blogge selv eller legge igjen kommentarer - så har jeg valgt å ta tid til å blogge selv. (det betyr ikke at jeg ikke besøker andre blogger)

Hvorfor blogger jeg? Lurer kanskje noen på. Å si noe konkret om hvorfor, og hva som er så kjekt og givende med bloggingen synes jeg er vanskelig. Kanskje har bloggere ett større eksponeringsbehov enn andre, jeg vet ikke, men jeg må innrømme at jeg synes det er veldig kjekt å kunne vise frem det jeg lager / gjør/ kjøper - og hvis jeg med det kan inspirere andre så er det veldig morro!!
.
Ved at jeg blogger så slipper også venner og familie (som kanskje ikke er så interessert heller) å måtte si sin mening om det ene og det andre som skjer her i huset! For det er vel egentlig mest tilbakemeldingene fra l i k e s i n n e d e som gjør det så ekstra kjekt å blogge!!
I løpet av året som har gått har jeg fått 106 følgere på siden min! Tenk at så mange synes at bloggen MIN er verdt å følge med på!! Jeg kan ikke få sagt det nok, men jeg er utrolig takknemlig og ydmyk ovenfor alle som tar seg tid til å følge med på meg og legge igjen koselige hilsner! Det er alle dere som gjør det verdt å blogge! Tusen takk!

Noen bloggere betyr litt ekstra for meg, foruten at de har veldig inspirerende blogger, så startet vi blogging noenlunde samtidig og har fulgt hverandre siden den gang. Jeg tror dere vet hvem dere er, men skit la gå jeg nevner i fleng; Mi-rachel, Hjem og Lykke, Stjärnor&Champagne og Pippilottas Hus! (Dere finner alle på blogglisten min)

Utover disse flotte damene er det så utrolig mange damer med vanvittig fine blogger der ute, og mange har jeg på Blogglistene mine. Så er du ute etter inspirasjon - klikk i vei og drøm deg bort i alle disse herlige hjemmene!
.
Oi nå begynner det å bli mye tekst her og halvparten har sikkert allerede falt av lasset, men for de som fremdeles henger med, så kommer det her 7 kjappe fakta om meg....

1. Født sommeren 1975
2. Bodde mine 5 første år på Grønland (ja, øyen), men ikke i iglo eller blant isbjørner.
3. Bor nå i en trekkfull og litt for liten tomanns-bolig med helt feil farge, rett utenfor Bergen, med 3 barn, mann og katt.
4. Liker ikke rot, men lever i det hele tiden. Ekstremt lettlurt, men ikke naiv.
5. Gifter meg i mai....eller Vi gifter oss, heter det vel.
6. Er svært utålmodig, men også ganske lat.
7. Hadde en noe mislykket tur hos frisøren i går og ble møtt med; "Mamma, du har fått GULT" hår...og jeg kunne ikke annet enn å sukke og si meg enig!
.

Jeg er ikke noe flink til å sende awarder og utfordringer videre - så den som vil ha den - vær så god!

.

Tusen takk til deg som orket å lese alt dette og til alle dere som gjør at man har lyst til å fortsette!!

Ha en fantastisk start på uken!

lørdag 30. januar 2010

Små damer på vift...



I dag har minstejenten vært i bursdagsbesøk til en venninne i barnehagen. Det har hun gledet seg til i flere dager!!

.

Kjolen hun har på seg kjøpte jeg på H&M for 79 kr for 2 år siden. Den passer ennå og har vært brukt i utallige bursdagsselskaper. I tillegg til å være billig er den lett å få ren igjen - alt fra ketchup til sjokoladekake merker forsvinner lett i vask. Ett fantastisk godt kjøp med andre ord!!

.

Jakken fikk hun til jul av min bror og co.... Og hun liker den veldig godt!



En annen liten dame som har vært på vift i dag, er k a t t u n g e n vi har fått oss! Hun holder seg for det meste under sofaen, men i dag har hun vært litt fremme og hilst på oss!!

.

HA EN FORTSATT FIN HELG!

fredag 29. januar 2010

T.G.I.F og kattunge i sofaen!

Da var det endelig helg igjen!!
.
Selv om ukene går skremmende fort - er det like deilig med HELG hver eneste ukeslutt!!
.
Ikke de store planene i helgen, litt handling, husvask og en tur til frisøren. Ellers så skal vi bli kjent med og kose med det nye familiemedlemmet vårt - hvis hun bare vil komme frem fra sofaen!!
.
Ja, idag var nemlig dagen vi kunne hente kattungen som vi har ventet på i flere uker! Gleden var stor da vi endelig fikk henne i hus, men for jentene ble vel starten på katteholdet ikke helt som ønsket..
.
Kattungen har nemlig krøpet inn i ett hulrom under/inni sofaen og vil ikke komme ut igjen...
Vi får håpe hun vil komme ut og hilse på oss om ikke så lenge.
.
Ønsker alle som er innom en fortryllende helg!

torsdag 28. januar 2010

Bake kake søte...


I kveld har jeg "stått over bakebollen" for å si det rett ut! 24 muffins er nå klare for salg i morgen! Ja, salg ja, for i morgen (eller i dag, alt ettersom når du leser) skal vi ha kakesalg på jobben til inntekt for Haiti!! Ett kjempebra tiltak som avdelingen jeg jobber på, har kommet opp med, - og bidra det må man selvfølgelig! Med maaange kakebakere håper vi på at resten av organisasjonen stikker innom og kjøper ett stykke eller 10... ;)

De som har fulgt med bloggen min en stund, har nok fått med seg at når jeg baker - ja da går det veldig ofte i muffins eller cupcakes om du vil. Hvorfor det, lurer du kanskje på...

Jo, fordi det er såååå enkelt, og så blir de blir så fine og så smaker de himmelsk!
Som dere ser på bildet over, så tar denne småbarnsmoren seg noen raske snarveier med ferdigposer for selve muffinsen...


DET må da være lov - det handler tross alt om effektivitet (og det viktigste er tross alt at de SER bra ut...)

Ett lite tips...sett muffinsformene i muffinsbrett - da holder de fasongen bedre og blir større i høyden istedenfor bredden...

Når det gjelder fyllet, så er det ingen snarveier...bare MANGE MANGE kalorier!!


ROSA fyll er populært, så det er viktig å ha RØD konditorfarge i hus! En liten dæsj og det blir så fint og rosa at!

Kun kreativiteten setter stopper for pynten - det er bare til å pøse på!


Og på 1-2-3 har man 24 lekre muffins klar for salg eller rett og slett for egen nytelse!

Vel bekomme!

Oppskriften på fyllet? Her er det:

GOD FREDAG!!

onsdag 27. januar 2010

Jeg bare elsker...








....UGG-tøflene jeg fikk til jul!
.
I mangel av noe huslig å blogge om (det skjer d e s s v e r r e svært lite på interiørfronten for tiden), så tipser jeg dere herved om de beste tøflene som finnes!
.
Min kjære - og JA...kommende ektemann, gav meg disse til jul - og makan til deiligere skotøy skal du lete lenge etter. Disse tøflene har vært på beina siden julaften og har fast plass ved ytterdøren når jeg er ute og fast plass nedfor sengen når jeg sover ;)
.
Myke, gode og varme og ikke minst har de ordentlig såle, så man kan gå med de ut for å hente posten og sånn....
.
Jeg har ikke vært så begeistret for UGG skoene, men tøfflene er helt toppers!!
.
Det var dagens reklame!!
See You!!

søndag 24. januar 2010

Intet nytt er godt nytt!




Oooops, det ble visst en veldig lang bloggepause fra denne kanten! Sånn kan det gå, men nå var det jammen på tide å få bort juleheaderen og få "dyttet ned" jule-innleggene!!
.
Bildene i dag har ingenting med innlegget å gjøre, men er av min lille sønn som nettopp har kost seg med det knuste pepperkakehuset...så bildene er ikke akkurat dagsferske!
.
Det har rett og slett ikke blitt så mye fotografering i den nye året....hverdagen tok oss fullstendig. Etter 2 gode uker med juleferie var det brått tilbake til den travle hverdagen med jobb, skole, barnehage og aktiviteter.
.
I tillegg har jeg plan om å bli kvitt endel "babykilo" nå (kanskje på tide når gutten er halvannet år)...og da må mor opp av sofaen, bort fra PC'en og BEVEGE seg istedet. Så det er kanskje den største årsaken til at det har vært ganske stille fra denne kanten en stund. Det er ikke uten grunn av kiloene MÅ bort nå...jeg skal nemlig inn en spesiell kjole om noen måneder....
.
Ellers så har vi bestemt oss for å få en katt! Neste helg henter vi en kattunge, så det er mye fokus på det nye familiemedlemmet for tiden. Det meste er kjøpt inn og jentene teller ned hver dag og er i en slags "vente på kattunge" transe!
.
I helgen har vi hatt besøk av min bror som bor i Bodø og min lille nevø. Det har vært kjempekoselig og jentene og M har lekt og lekt og lekt. De har kost seg kjempemasse sammen! Selv om det gjerne går en stund mellom hver gang de treffes finner de tonen med en gang når de møtes! Det er kjekt!
.
Håper alle dere andre har det fint på nyåret! Jeg har beklageligvis ikke vært flink å besøke dere (ref: ikke sitte så mye i sofaen-forsettet), men jeg skal nok etterhvert komme innom på besøk!
.
HEI SÅ LENGE!
.
ps: til dere som har spurt om viften/ventilatoren på kjøkkenet på hytten - jeg skal sjekke det og legge det ut neste gang!