mandag 30. november 2009

Godt fornøyd...tilslutt!

Forrige helg da vi var på hytten kunne vi endelig hente hyllen fra Oliver Furniture som min mor hadde bestilt hos AC Home. Planen vår var at den skulle stå langs veggen ved siden av peisen, men skuffelsen var stor når det rett og slett ikke ble så fint som vi hadde sett for oss! Jada det skjer jo iblant det...

Panikken vokste hos både min mor og meg.... Det er ikke bare bare å forsvare ett slikt kjøp når man attpåtil ikke blir 100% fornøyd... Hyllen er kjempefin - men passet ikke der vi hadde tenkt!
.
Men etter mye dytting og flytting av møbler, så fant vi heldigvis ett helt rett sted til den - og vi kunne få hvilepuls igjen...;)
Som dere ser, så plasserte vi den ved halv-veggen ned til kjøkkenet - i det som nå er en perfekt lesekrok!

Etter at hyllen fant sin plass, kom systematikeren frem i meg, og jeg fikk full ordning og reda i alle interiørbladene vi har på landet... Alle de ulike bladene har nå fått sin egen hylle - ha ha - så får vi se hvor lenge dét varer.... Men oversiktlig og greit er det hvertfall enn så lenge!

.

I morgen er det endelig 1 desember! Kalenderen hengte jeg opp på søndag, så den har fristet de små i noen dager allerede, så nå er jentene helt elektrisk og gleder seg såååååå!!!

søndag 29. november 2009

Da var vi igang!




Så tenner vi ett lys i kveld

.

vi tenner det for glede.

.

Det står og skinner for seg selv, og oss som er tilstede.

.

Så tenner vi ett lys i kveld

.

vi tenner det for glede!

Ha en fantastisk 1. adventsuke!

tirsdag 24. november 2009

Litt fra helgen!

Vi hadde en kjempedeilig helg på hytten, vi slappet av og koste oss med god mat.
Kalkun nok til en liten armè.

Hjemmelaget cranberry saus - som egentlig minte meg litt om tyttebær-syltetøy, bare mye bedre!
Brownies til dessert!

Måtte knipse noen morgen-bilder av den lille søtnosen vår, der han satt og koste seg i barne-lenestolen mormor har kjøpt til hytten! Tror han synes det var veldig kjekt med en stol som var akkurat passelig til han!

Stolen er kjøpt på AC Home, Askøy!

Ha en fin uke!
Jeg begynner å komme til hektene etter en akutt ørebetennelse som jeg fikk på søndag, så i morgen håper og tror jeg at jeg er klar for jobb igjen!
So long!

fredag 20. november 2009

Hytte-helg!







I ettermiddag drar vi ut "på landet" for å feire vår versjon av Thanksgiving! Hyggelig samvær og god middag med familie og venner!!
.
Barna gleder seg stort, og det gjør jeg også!
.
GOD HELG!

torsdag 19. november 2009

Mitt 7 bilde....


Da er jeg utfordet!! Det ble jeg av Linda med den koselige bloggen Huset på terrassen! Linda er ganske ny med egen blogg, og jeg oppfordrer alle til å ta en titt innom henne!!
.
Så var det utfordringen da. Jeg skulle finne frem det 4 eller 7 bilde, i den 4 eller 7 mappen, og dette er det jeg fant! Etter at jeg begynte å blogge er en STOR andel av bildene mine - kodak moments av hus, hjem, saker og ting... Tror jeg virkelig trenger en opprydning i mappene..JEPP.
.
Anyway, bildet er av ett nydelig søtt vegg-teppe min mor lagde til Maja når hun var baby!
.
Siden jeg synes det er så fint, slenger jeg på noen ekstra bilder av det...


Nå er det snart helg jenter!!!
.
ps: utfordringen går videre til den som vil ha den!!

søndag 15. november 2009

72 kalenderposer er klar for bruk!




Jeg er godt fornøyd med egeninnsatsen denne helgen! Lørdag kveld fikk jeg nemlig gjort ferdig kalenderposene!
.
Én ting var å sy alle posene, men det tok jammen sin tid å sy ringer på alle båndene, for så å tre bånd i alle 72 posene...Men nå er det altså gjort!! Nå gjenstår det bare å fylle dem med godsaker og små gaver. De fleste gavene er allerde kjøpt inn....veldig tidlig ute i år merker jeg, og det er ganske uvanlig for å være meg, men.... gu' kor deilig!
.
Sånn til info, så er posene sydd i ulike størrelser og fasonger, slik at de kan romme alt fra blyanter, linjal, viskelær, små hårklemmer og strikk mm. Juleaften-posen har jeg sydd endel større, slik at den kan romme en litt større gave! For at barna skal kunne vite hvilken pose som er deres, har jeg sydd 24 stripete, 24 prikkete og 24 rutete. En høylydt diskusjon på hvem som skal ha hva - er allerde gjennomført, så nå er alle enige. Det fine er at vi kan bytte til neste jul... ;)
.

Da gjenstår det bare å ønske alle en god uke!!

lørdag 14. november 2009

Ny stue på null komma niks!







I dag har stuen vår fått seg ny outfit!! Ut med den sommerlige martitime looken, og inn med nye linputer fra Ahlens, og på med det hvite trekket på sofaen! Utrolig hvor mye tekstiler kan forandre inntrykket!
.
Nå er det høst og snart adventstid - jeg er klar!
.
Forstatt god helg!

Hus

Med tiden skal vi finne, eller bygge drømme-huset vårt, og i noen perioder er jeg mer utålmodig enn vanlig etter å få større plass -og en slik periode er jeg i nå... :)

Da blir det til at jeg saumfarer eiendomssidene på finn.no, eller surfer på nettet etter inspirasjon tl husbygging. Etter ett "New England Homes" søk på Google dukket dette huset opp! Jeg falt skikkelig for huset, og det er herved spart for senere inspirajon!.
.
Uansett - vi flytter ikke bare for å flytte. Nå er det huset for fremtiden som gjelder
- så jeg fortsetter jakten!
. .
Have a lovely week-end!!

ps: Takk for alle hyggelig tilbakemeldinger på julekalenderen. Jeg er veldig fornøyd selv, spesielt fordi jeg i årene fremover skal slippe å pakke inn flere titalls pakker siste kvelden i november. Så miljøvennlig er den i så tilfelle også!

torsdag 12. november 2009

24 x 3 hjemmelagede julekalenderposer!

Jeg har en stund tenkt på å gå til anskaffelse av ny julekalender til ungene. Det var ikke noe galt med den vi hadde, som var den jeg vokste opp med, men fornyelse er alltid kjekt. Dessuten, med 3 barn og 3 pakker pr dag, måtte det bli en som tålte litt tyngde.

I helgen var vi i Bodø for å feire min niese's dåp, men det ble litt tid til shopping også. Der...på Kremmerhuset, fant jeg hva jeg var ute etter. En superenkel kalender - en hvit list/planke, med datoene trykket i sølv og en krok for hver dag! Selve kalenderen er ikke så mye å hoppe i taket for, men det var hva jeg kunne gjøre ut av den som var bra.
Min plan ble derfor å sy fine kalender-poser som jeg skal henge på krokene. Med bare drøye 2 uker til kalenderen skal være klar, var det bare til å sette igang å sy....72 poser!
Med samlebånd teknikk gikk det forbausende fort - og i dag har jeg fått ferdig alle sammen! Hurra! Nå gjenstår det bare å kjøpe metervis med bånd for å tre i posene... :), samt å finne ting/godteri å fylle dem med!
Som sagt var vi i Bodø i dåp i helgen. En kjempekoselig helg og en vellykket dåp. Været viste seg fra sin beste side, solen skinte fra skyfri himmel hele helgen!
Vi hadde faktisk aldri vært på besøk i det "nye" huset til min bror og svigerinne - og det er like fint og vel så det, som det dere ser på bloggen til min svigerinne!

Vakre Bodø - som faktisk også er min fødeby!


Har du sett ett mer yndig dåpsbarn?


.
Da er det jammen snart helg igjen, ukene går så fort, og nå som vi nærmer oss jul går det enda fortere synes jeg!
.
Er det noen som er kommet i julemodus eller? Jeg går i julemodus mer og mer for hver dag som går. Nå er kalenderen snart ferdig og endel julegaver er allerede innkjøpt! ;)

søndag 1. november 2009

Hjemme hos mamma!


Jeg viser titt og ofte glimt fra landstedet til mine foreldre, men nå tenkte jeg at dere skulle få se at interiør-interessen til min mor vel så mye kommer frem hjemme hos henne!

Dette er en del av kontoret oppe i 3 etasje (med mange spor etter bransjen min far er i...)
Det står ett stilig skrivebord i glass her oppe, men det var dessverre langt fra bloggefiserbart..hehe


Litt design i trappegangen - fra vinduet er det fantastisk utsikt!


Noen glimt fra stuen!
.
Som dere ser så er det litt annerledes stil hjemme hos mine foreldre i forhold til på landestedet. Mine foreldre solgte for noen år siden det gamle huset sitt og kjøpte ett mer lettholdt funkis-rekkehus, og siden de på den tiden også hadde kjøpt hytten - ville min mor ha litt forskjellig stil på de to stedene!
.
Ellers har dette vært en slapp helg. Piffen gikk litt ut av meg etter bursdagsfeiringene forrige helg, samt tur til Sverige denne uken....så det er ikke mye fornuftig som har blitt gjort disse dagene.
MEN - i dag tok vi jentene med og så Knerten på kino! En koselig film for hele familien, selv om Maja synes den til tider var litt skummel!
.
Nå skal jeg rett og slett fortsette å slappe av og lade batteriene til i morgen og ny uke!