søndag 31. oktober 2010

Vår første gresskarlykt! HAPPY HALLOWEEN!


I går lagde jentene og jeg en gresskarlykt- for aller første gang! Det var ikke så vanskelig, men gresskaret var litt tyngre å skjære i enn jeg trodde..


 Jentene synes "innmaten" var rimelig ekkel å både ta og se på...Vi hadde det litt morro med det!!


 Vi ble uansett veldig fornøyd med resultatet, og jentene fryder seg over at en slik lykt har flyttet inn til oss. Det skumle gresskarhodet har fått hedersplassen på skapet i stuen...hvertfall for noen få dager. 

 Skulle det dukke opp noen skumle typer på døren vår i morgen,  har vi sørget for at de skal kunne få seg en liten "treat".
Jentene er veldig opptatt av Halloween, men jeg prøver å holde litt tilbake (jeg er ikke særlig fristet til å gå  knask eller knep), så jeg tenker de kan få gå når de er stor nok til å gå alene...."slemme meg". 

Enn så lenge koser vi oss med pitte litt gresskarpynting...

Da gjenstår det bare å si:


HAPPY HALLOWEEN!!!

tirsdag 26. oktober 2010

Litt fra helgens festligheter...

 

 


Her kommer noen bilder fra helgens bursdagsfeiring. 


Som dere ser så er det endel reprise fra tidligere barneselskap, men sånn er det når jentene er blitt så glad i de tradisjonene som er skapt ;). (Blir artig når minsten begynner med barneselskap - og jeg skal få prøve meg på guttebursdag...)

Litt nytt dennne gangen er det dog...mini muffins, grønn topping, perlemorspray og topping av knust kjeks på muffinsene. Noe som så ut til å falle i smak hos flere!

Håper dere har en fin uke så langt!

Her begynner endelig influensaen å slippe taket...skal si den hang i lenge!

søndag 24. oktober 2010

"bursdagsbarnet"


Det er bursdag i huset i dag! Vår mellomste fyller 6 år i dag! Det er en dag hun har ventet lenge på - nedtellingen begynte for alvor rett etter storesøsteren sin bursdag i slutten av september - og i den siste uken har hun gått helt inn i bursdagsrollen og refererer kun til seg selv som "bursdagsbarnet".  

- Bursdagsbarnet er tørst
 - Vil du sitte ved siden av bursdagsbarnet....?

Sånn har et vært hele uken... *smile*

   

Når spenneningen og gleden er så stor vil man jo innfri til forventningene, og da var det ikke med i beregningen at jeg skulle flate helt ut med influensa 2 dager før den store dagen. Heldigvis fikk vi god hjelp av min mor i går til en del forberedelser, så nå er vi klar for storinnrykk! Kl 13 kommer alle i klassen hennes og kl 17 kommer familien.....




Ha en fin søndag!

fredag 22. oktober 2010

Svigermors squash-suppe

 





Er du klar for en oppskrift på en kjempegod suppe? 

Squash suppe

Denne oppskriften har jeg fått av min svigermor, som lenge har dyrket frem squash i egen hage.

Suppen er superenkel å lage, er kremet og god! Ønsker du andre smaker, har jeg fått vite at man kan bytte ut squash med omtrent hvilken som helst grønnsak!

1 gul løk 
20 gr smør

surres

400 g squash i terninger surres med, og 4 dl melk tilsettes
kokes til det blir mørt


Tilsett så:
1 buljongterning
1 skvett fløte


Mos suppen til slutt med en stavmikser. 
Smak til med salt, pepper og muskattnøtt

Velbekomme!

mandag 4. oktober 2010

Høsten på bordet og de nyinnkjøpte loppestolene





Høsten er her og bladene på trærne har fått nydelige høstfarger!

I helgen tok vi noen blader inn og pyntet bordet med!

Enkelt, pent og helt gratis!



Under ser dere ett glimt av stolene jeg fikk tak i på loppemarkedet i helgen! 100kr stykket var en grei deal for disse heltre stolene. I følge en eldre dame på loppemarkedet var dette ekte Budalstoler - så da stoler jeg på det. Stolene har korte ben og er en slags lenestol variant. Synes de er utrolig tøffe og jeg ser for meg alle stedene disse vil passe inn i fremtiden! Stue, barnerom, ute på terassen - ja i det hele tatt, kjempe anvendelige i mine øyne! Den bonderøde fargen dog nok byttet ut i en annen farge ganske snart!


 


Ha en fin fin uke alle sammen - for meg blir det en travel en...!

søndag 3. oktober 2010

Reddet i siste liten...



Dette skjønne lille skapet med buet front var ikke lenger ønsket av mine foreldre (mor) og var på nippet til å bli kjørt til Fretex! "Stoooop en halv" sa jeg og fikk det heller fraktet trygt hjem til egen stue!!

Skapet stod igjen etter de gamle eierne av landstedet til mine foreldre, og min mor har hatt det litt her og der, men nå hadde hun ikke lenger plass/bruk for det. Jeg har alltid likt det kjempegodt så jeg ble veldig glad når jeg kunne få redde det fra sin Fretex-skjebne! Skapet er lite og nett og litt annerledes med den buede fronten!

Egentlig har vi ikke plass til det i det hele tatt, noe som også gjelder de to Budalstolene (lave) jeg fikk tak i på loppemarked i dag ( kommer nærmere tilbake til dem en annen gang), men der det er hjerterom er det husrom - så nå har alt mirakuløst nok fått en plass.
Jeg er ikke fan av overmøblering (les: dagens status), men vi ser for oss å flytte til ett større hus engang om ikke alt for lenge, så da må vi bare tåle å gå slalom mellom alle skattene enn så lenge!


Det er ny utfordring hos NIB!! 
Oktoberutfordringen heter "Lopper i blodet" og mitt nye loppe-skap er mitt bidrag denne gangen!