søndag 22. august 2010

Minipavlova - ikke helt fornøyd





Ikke akkurat kjempefornøyd med minipavlovaene. Det begynte vel for alvor å skjære seg når Mikkel (2 år) fikk tilgang til marengsbunnene og hamret løs på dem....gikk noen knas da ja. Før det burde jeg  hatt mer rød konditorfarge i marengsen, flatet de mer ur samt stekt de litt lenger.

Ellers burde jeg pisket kremen litt lenger slik at ikke all toppingen rant av så lett...I tillegg tror jeg det hadde vært lurt å bruke lettere bær som blåbær eller rips e.l

(Fulgte ikke en oppskrift men hadde ett mentalt bilde av minipavlova jeg har sett i ett interiør magasin, og når jeg tenker etter var de pyntet med blåbær, ikke uten grunn, og bunnen var mye mer farget...)

Jaja, men lærer jo av sine feil - og heldigvis spilte ingenting av dette noen rolle på smaken - for de smakte akkurat som de skulle! Altså kjempegodt...og bursdagsbarnet (mamma) var veldig fornøyd, og det er jo det aller viktigste!

Marengs:

5 eggehviter
3 dl sukker
1 ts bakepulver
bitte litt salt
(evt konditorfarge)

Visp alt sammen til det er helt stivt.

Steking:
Litt usikker.... 
Prøv 130 grader i 1 time...kanskje lenger.

Fyll:
Visp en pk kremfløte
1 pk vaniljekrem

Blandes

Pynt med bær.

lørdag 21. august 2010

Bake kake (veldig) søte...






I morgen har min mor bursdag, og selv om vi feiret dagen hennes forrige helg når min søster var hjemme, tenkte jeg at en kake på dagen  - er alltid hyggelig.

Så nå i kveld har jeg svingt meg foran bakebollen og tatt sats og prøvd meg på noe nytt. Rosa mini pavlova.....Var litt usikker på hvor lenge de skulle steke i forhold til den vanlige kaken, og jeg tror kanskje jeg har stekt dem litt for lite. Jaja..tror de blir gode selv om de kanskje er litt vel myke i midten!

Pynten kommer på i morgen - så det ferdige resultatet kommer da!

Ha en koselig lørdagkveld!

onsdag 18. august 2010

Homemade til en liten prinsesse!






Tantes lille sukkerklump....

Dessverre bor vi langt fra hverandre, vi i vest og de i nord, så vi får ikke besøkt hverandre så ofte som vi skulle ønske. Heldigvis er min svigerinne en fabelaktig blogger, så vi får jevnlige oppdateringer fra den kanten!

Er det noen som husker at jeg har fortalt om dukketeppet jeg hadde startet på? Ikke det? Det er ikke så rart, for det er en goood stund siden (se under Prosjekter). Det har ikke akkurat gått fort, men nå er det vesle hekleteppet ferdig - og mest sannsynlig er det også blitt avlevert til sin nye eier!

Håper du har hatt en herlig dag lille A!

Stor klem fra oss alle!

tirsdag 17. august 2010

Ett snev av sommer...











I helgen som var fikk vi endelig etterlengtet sommervær her på vestlandet. Gradestokken viste grader godt over 20 tallet (nesten første gang i sommer) og solen skinte fra skyfri himmel!
Min søster som til vanlig bor i Bodø har vært på besøk her noen dager, og siden været var så fint fikk vi oss en forlengelse av sommerferien med hytte og båtliv! Deilig!

Ellers er hverdagen tilbake for fullt her i heimen. Jeg har jobbet i 2 uker og ungene er tilbake på SFO og barnehage - bloggelysten forsvant som dugg for solen, men jeg føler på meg at den er på vei tilbake...
Tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger på ostekaken i forrige innlegg!

I morgen er det en stor dag for oss - vår lille Maja skal nemlig begynne på skolen! Jepp - 1 skoledag er på trappene, og gjett om jeg har en spent liten jente i hus. Kjolen er funnet frem, ranselen og penalet er pakket - hun er klar!....spørsmålet er vel om  mor er klar....

Ha en fortsatt strålene uke - for de som fremdeles henger med her på bloggen!