søndag 27. desember 2009

Julekos

Vi har hatt noen fine juledager her på hytten og fremdeles er det noen dager til med hyttekos før vi pakker alle de fine sakene vi har fått til jul i bilen og vender snuten hjem.
Julaften var vellykket med deilig julemiddag, besøk av nissen (begge jentene har i år bemerket at de tror det er morfaren som er nissen, men Maja på 5 er likevel overbevist om at reinsdyrene stod borti skogen og ventet. ) og mange timer med pakke-åpne-kos.

I går hadde vi besøk av min mann sin familie. Det er kjekt med julebesøk og litt ut på kvelden hadde jentene en liten juleoppvisning med diverse julesanger - til stor applaus fra alle.
Skikkelig julevær med snø og klar himmel har vi hatt denne uken, og noen dager har vi kost oss ute med gløgg og julebrød. Aking har selvfølgelig også stått på agendaen for både store og små barn.




Dette er tredje julen vi feirer her på hytten (vi er annehver jul med mine foreldre) og vi synes vi klarer å få mer og mer julestemning her for hver gang...

Dette nydelige jule-sengeteppet har min mor sydd!

Stuen sett fra kjøkkenet
Vi var mange som fikk det vi ønsket oss til jul, men denne bilen som Mikkel fikk av tante og onkel tok kaka!! Var det ikke tøff?

Håper alle har hatt en fin og fredelig julefeiring!
(Beklager at jeg er en så dårlig medblogger for tiden, men jeg er innom dere innimellom og ser på de flotte julepyntete hjemme deres!)
Ha en fin romjul!

onsdag 23. desember 2009

Julestemning på hytten!






Som dere ser, nyter vi førjulstiden her på hytten,
og spesielt kjekt er det jo at det er kommet snø!
.
Med disse bildene ønsker jeg alle som er innom
en riktig
god jul!

tirsdag 22. desember 2009

Årets julekort og "behind the scene..."


Å ta bilder til julekort er alltid en utfordrende seanse, med tanke på å få alle ungene til å se i kameraet samtidig eller i det minste være i samme humør!
.
Som tidligere, har vi også i år laget julekortet selv i photoshop, og i år er resultatet av ett godt teamarbeid mellom meg og min kjære! (sånn går det når mor i huset plutselig har åpnet øynene for foto og redigering)
Men veien for å få de rette bildene var lang og her noen av bildene "bak i kulissene" Mikkel ble tidlig lei og vi hentet frem koseklut og smokk for å prøve å hente frem godviljen.

Jada...der kom smilet.
Så var det forsøk på å få alle med på ett bilde...


En uvillig lillebror!


Heldigvis etter mange knips fikk jeg heldigvis ett hvor alle tittet i kameraet - og "it was a wrap" - noe alle var glade for!
.
Ellers har vi nå tatt juleferie og vi koser oss på hytten! Her har vi vært siden fredag, og det er utrolig deilig å endelig kunne finne roe etter en travel førjulstid både på jobb og hjemme.
.
Håper alle har det fint - forhåpentligvis blir det litt mer tid til noen bloggestunder i disse feriedagene fremover!
.
Ha en koselig kveld -
dagen før, dagen før dagen!

mandag 7. desember 2009

Barnas julekreasjoner...




Barnas selvlagde julepynt er definitivt sjarmerende!
Derfor får den også hedersplass på spisebordet etterhvert som den "dukker opp".
.
Ha en fin førjulsuke!

søndag 6. desember 2009

Barnelek med julekrybben

For noen år siden kjøpte jeg denne litt barnlige julekrybben fra SIA, og ungene synes det er stor stas hver advent når denne hentes frem.


Da må de alltid få lov til å leke litt med den på gulvet og denne gangen var jeg fremme med kameraet (igjen) for å forevige denne koselige leken...


Jentene koser seg og er dypt konsentrert med å spille juleevangeliet.


Men hvem kommer her...jo minstemann vil også være med å leke.


Det er kanskje best å ha lillebror på fanget så han ikke "ødelegger"...


Men lillebror vil være med å leke på ordentlig.

Det er selvfølgelig ikke helt populært, for han skjønner jo ikke hvordan alle skal stå...


Og det hele ender som det bare måtte....med grining!
Men alt endte godt til slutt - som det også alltid gjør!
.
Jentene var ikke kledd i nissefarger til ære for fotografen, men de skulle på karnevals-bursdag og skulle være kledd som nissekoner.



Her er minstemor klar for fest!
.
Håper dere har hatt en fin helg!

fredag 4. desember 2009

Gone Dancing!

Pyntet fra topp til tå
Velkomstdrink
God mat
Underholdning
Festlig samvær med gode kollegaer
Bra musikk
Dansing ut i de sene nattetimer
.
Helt riktig!
.
Jeg er på julebord!!
.
Ha en fin fin helg!

torsdag 3. desember 2009

Peiskos uten ekte vedkubber

På hytten er det ingen pipe..., men peis med tilhørende peiskos har vi klart å få til likevel. Vi er faktisk overbegeistret for den nye b i o p e i s e n som er kommet i hus!

Den var utrolig enkel å montere, er veldig renslig (ingen sot), varmer (hvertfall litt), har ekte flammer og keramikk bjørke-veden ser til og med ganske ekte ut!

Herligheten var ikke så veldig kostbar heller, så vi er veldig fornøyd og føler vi fikk mye kos og stemning for pengene!



Her om dagen fikk jeg en e-post (min første e-post fra en leser av bloggen!! ), med spørsmål om denne peisen....og når én lurer, så lurer kanskje flere. Så her kommer litt fakta:

Peisen er kjøpt hos Sigurd Ziem på Minde (Bergen)

Produsenten finner du her: http://www.metropolpejse.dk/

Vår peis er av typen "Blokhus"

Dett var dett for denne gang!