onsdag 29. april 2009

Heklet kleshenger



Jeg er, som jeg har nevnt til det kjedsommelige, ikke av de mest tålmodige sjelene - så derfor er det å sette i gang med ett stort teppe, en ganske stor utfordring for meg. For å ikke gå lei, har jeg funnet ut at det er lurt å ha småprosjekter innimellom, slik at man kan jobbe med litt andre mønstre eller farger... I dette øyeblikk har jeg 3 prosjekter gående. 1 stort og 2 små.. Ett av dem er hemmelig, men prosjektet jeg startet så vidt på i dag, kan jeg fortelle om...

Jeg satt å surfet litt på nettet (har vel ikke gjort så mye annet i dag), og der fant jeg en lur idé om å hekle trekk til kleshengere. Det var både så enkelt at en nybegynner kunne klare det, i tillegg så det ganske søtt og fint ut. Så jeg fant noen enkle tre-hengere som jeg hadde i skapet, målte rundt og satte igang med å hekle (staver - for de som er inne i hekle sjargongen).

Her ser dere litt hvordan det skal bli.. I tillegg kommer det kanskje litt pynt i form av en liten rosett eller lignende - må se hva jeg får til! :) Fargene er lys lilla og hvit - når jeg ser meg rundt i butikkene om dagen, virker lilla som å være en stor slager i sommer!

Og her har jeg jammen kommet enda lenger...har visst gjort litt annet enn surfing i dag.
.
MEN: Saken er at jeg har gått rundt de siste dagene og vurdert å ha en liten konkurranse/utlodning. Det er så mange rundt meg som har hatt det, og det virker jo til å være en kjekk ting! Men hva skal man ha som premie? Tenke, tenke.....Jo, kanskje jeg skal lodde ut noe jeg har heklet? Etter litt leting og tekning så fant jeg da disse heklede kleshengerne.
.
Hva synes dere? Hadde det vært en interessant premie?
Neste "runde" tall på besøksbarometeret mitt er 15000 besøkende siden oppstart i januar, og heldigvis er det en stund til ennå....så da skulle jeg ha jeg tid til å bli ferdig!
.
Helt til slutt må jeg bare vise ett bilde av spireaen i hagen! Sjekk blomstringen! Tidligere var dette en busk som blomstret til 17.mai, men nå blir det bare tidligere og tidligere...


I morgen drar vi ut på landet, og blir der noen dager. Er sikkert tilbake lørdag, så til da -

GOD HELG

(selv om det bare er onsdag...)

Klem M

som fremdeles er ganske vårslapp igrunn - håper det kommer seg iløpet av helgen. Sjøluft gjør sikkert susen..

Kjøkken

Disse tre bildene er hentet fra Kvänum.
Bildet er hentet fra Costal Living.
.
Sitter her og skulle gjort helt andre ting, enn å fantasere om å en gang kunne være eier av ett stort kjøkken. Drømmen er jo selvsagt ett kjøkken fra Kvänum, men det blir nok bare med drømmen. Uansett så synes jeg disse litt landlige kjøkkene er veldig flotte.

Bildet er hentet fra House Beautiful.
.
Men alt håp er ikke ute. Sjekk dette lille kjøkkenet. Det er kun det dere ser! De har lagt speil over benken for å få det til å se større ut! Så mini - men så flott likevel!
.
Er så slapp om dagene. Vet ikke om det er allergien eller bare vårslapphet. Hadde så mye jeg skulle få gjort før jeg begynte på jobb. Rydde klesskapene (neida, det ble ikke gjort i går), vaske vinduene, bake etc etc..... men her er det ikke ork til annet enn å drømme seg bort i vakre interiører... Ja ja..
.
Ha en strålende dag!
.
Klem M

tirsdag 28. april 2009

I en gammel kasse...

Denne gamle kassen fra Norsk Medisinaldepot, som jeg fant på ett loppemarked for ett år eller to siden,
bruker vi til å...

oppbevare..

leker! Her legges alle lekesakene til minstemann, som vi har i stuen.
Men av og til....

blir den også brukt som bil! Brum brum....

Jeg er glad i å mikse inn industrielle elementer i interiøret, og mest fornøyd blir jeg om jeg kommer over autentiske saker som denne kassen!
.
Ha en god dag!
.
Formen min er heldigvis stigende...nå skal jeg rydde i klesskapene.. urk..men må til!
.
KLem M

mandag 27. april 2009

Ikke bare bare...

Permisjonen krymper inn for hver dag som går, og nå nærmer deg seg virkelig jobbstart!!
Neste mandag på denne tiden har jeg faktisk allerede gjennomført 1 arbeidsdag.
Det er ganske rart og vemodig at året hjemme allerede er over... Heldigvis skal jeg ha fri hele skoleferien, så det blir en myk start for både barna og meg!
.

Hvis noen lurer på hva jeg gjør der ute i arbeidslivet, så består min jobb i å hjelpe andre til å nå sine mål med tanke på salg, effektivitet og kundetilfredshet. Teamleder på ett kundesenter (innen finans) med andre ord. Og faktisk så gleder jeg meg til å komme tilbake til jobb og kjempe kjekke kollegaer, jeg gleder meg til å kunne spise lunsj med andre voksne mennesker og slippe å kun konversere med en som faktisk ikke engang kan prate....
.

Men først skal siste uken i permisjon nytes, derfor skulle jeg ønske pollenallergien og forkjølelsen kan roe seg ned litt!! Det er ulempen med de fine været vi har hatt - kraftig pollenspredning!

.
Klem M

søndag 26. april 2009

Patrioter?





I helgen har det vært supert vær til klestørk ute. Vi har hatt mye sol og vind, så jeg benyttet blant annet sjansen til få vasket "Stars and Stripes" teppet som min mor har sydd til meg.
.
Jeg må ærlig innrømme at jeg tenkte litt på hva naboer og forbipasserende måtte tenke, da de så ett stort amerikansk flagg vaie i vinden i hagen vår....seriøse patrioter kanskje?
.
Ønsker dere alle en god start på uken!!
.
Klem M

lørdag 25. april 2009

Hageliv....

Den lyseblå skålen er fra Figgjo Flint og er ett loppekjøp.


I kveld har jeg kost meg ute med hekletøyet og ett lite glass Chablis.... Hygge!
.
Noe av det beste med våren og sommeren er at vi kan bruke uterommet (som det så fint heter for tiden). Det er deilig med litt ekstra tumleplass for store og små!! Den store hagen bak huset (for oss er den hvertfall stor), var en av de største grunnene til at vi valgte å kjøpe dette huset 5 år siden. Vi har stor plass til å boltre oss, med en terrasse på 50 kvm og stor gressplen, men det aller beste synes jeg er at det i hagen står gamle kirsebærtrær og ett par nydelige syrin trær , og at bakhagen er nærmest innsynsfri. Da er det "greit" at huset er gammelt og to-do listen er lang som ett vondt år....
I helgen blomstret sprieaen - synes den har så søte blomster
Vi har deilige dager på vestlandet nå - og i dag har det til og med vært tilnærmet sommerlige temperaturer. I dag har vi bare kost oss hjemme, puslet litt i hagen, men stort sett bare slappet av og det har vært deilig!!! Nå skal det sies at bildene er tatt i kveld - for solen har skinnt i hele dag - jeg lover!!
.
Helt til slutt vil jeg takke 3 flotte damer for positiv oppmerksomhet!! Jeg blir helt månebedotten som vi sier i Bergen, for at så mange finner frem til min lille blogg og finner den verdt å belønne! Tusen takk alle dere - jeg er glad og svært takknemlig for oppmerksomheten!!
.

Kirsti med den supre bloggen Interiør 63 N har gitt meg denne:


Linda, med bloggen Min lune hule, som jeg daglig titter innom og en spennende nykomling i bloggverden Peppermyntedrømmer har gitt meg denne:

Tusen tusen takk!!!
.
Jeg velger å ikke sende disse videre i denne omgang, da jeg føler de har vandret rundt i bloggverden en god stund og mange har allerede fått dem.
Jeg synes dere alle fortjener en oppmerskomhet -
så ønsker du en av disse -
vær så god den er din!!
.
Ha en strålende helg videre!!

torsdag 23. april 2009

New shoes...







I går var jeg på en liten shopping runde for å fornye garderoben litt før jobbstart og da ble blant annet disse sommerskoene med hjem.... Veldig fornøyd!
.
Har aldri hørt om merket Keds før, men det er visstnok veldig poppis!!
.
Håper dere har en fin dag - nå skal jeg sette meg ut i solen (og vinden) og slappe av mens mini sover - før jeg må hente eldstemann på skolen!
.
Hei så lenge - og takk for alle hyggelige kommentarer på hekle prosjektet....
og hvis noen lurte, så skal hekletøyet bli med meg ut i solkroken!
.
So Long!
.
Klem M

onsdag 22. april 2009

Hekta på hekling!


Nå håper jeg ikke jeg har skrudd forventningene til hekle-prosjektet mitt opp, for heklingen min er enn så lenge av det helt enkle slaget. Har lært meg ett mønster (mormor-lapper) og det holder jeg meg foreløpig til!


Som dere ser har jeg valgt å holde fargene i blått, grått og hvitt. En fargekombinasjon dere kanskje har sett går igjen flere steder i mitt hjem :)

I utgangspunktet skulle dette bli ett sofa-slumre teppe, men jeg fant ut at det kanskje var å ta seg litt vel mye vann over hodet - da hadde jeg måttet lage 150-200 lapper! Utålmodig som jeg er.. begrenset jeg meg litt.

Nei, i stedet skal dette bli ett lite slumre-teppe til Mikkel - da trenger jeg bare 70-80 lapper. Som dere kanskje har skjønt etter alle cicka beregningene, så følger jeg ingen fast oppskrift. Tror det blir fint likevel.

Jeg må ærlig innrømme at jeg er ganske overrasket over hvor kjekt det er å hekle. Hekling var bare noe bestemor drev med, og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle sitte med heklenålen om kvelden...

Uansett, jeg synes så langt at hekling er mye enklere enn strikking, man står mye friere i utformingen og viktigst av alt så går det mye fortere! I tillegg er det lett å bære med seg rundt- men altså.... nå skal ikke jeg bli en sånn mor som sitter med hekletøyet i fanget til enhver tid...eller kanskje jeg blir det :D
.
Til slutt vil jeg takke Liv, med bloggen Livs Lyst som inspirerte meg så mye med det flotte teppet hun laget, at jeg sporenstreks kjørte til butikken og kjøpte garn og heklenål!! Det er jo umulig å ikke bli motivert av slike dyktige mennesker!!
.
Ha en strålende onsdag!
.
I dag skal jeg på barseltreff - siste før jeg begynner på jobb igjen! Sukk...
.
Vi sees!
Klem M

tirsdag 21. april 2009

Heldige meg...


Har fått denne oppmerksomheten fra Anne, som har den superflotte bloggen Stjärnor & Champagne. Har du ikke besøkt henne - så anbefaler jeg virkelig en titt!
Tusen takk Anne for den søte awarden!!
Det er så utrolig mange flotte og insprerende blogger der ute, og ikke minst mange flotte damer som står bak hver eneste en - så det er fryktelig vanskelig å plukke ut noen få som jeg gir denne videre til!
...
Før jeg asvlører hvem jeg deler denne med, så vil jeg først si at jeg er helt overveldet hvor stor, hyggelig, inspirerende og ikke minst positiv denne bloggverden er!
.
Det hadde jeg aldri trodd når jeg kastet meg ut i bloggeverden for ca 3 mnd siden. Her stikker man innom hverandre så ofte man kan, og gir hverandre masse ros og hyggelige tilbakemeldinger - og hva er bedre enn det - å få tilbakemeldinger og inspirasjon fra andre med samme interesse som en selv!!
.
Så takk til alle dere flotte medbloggere der ute - skulle gjerne gitt den videre til alle sammen! Det ser forøvrig ut som man skal gi den videre til 3 stk! Og de 3 jeg ønsker å dele denne med er:
...
Mi-Rachel - en dyktig fotograf som har en lekker blogg. Den fyller hun med sine herlige bilder av både interiør, eksteriør og livet generellt. Har fulgt henne siden jeg startet å blogge og hun er vel verdt en award!! I tillegg legger hun alltid igjen en hilsen hos meg - som gjør meg så glad!
...
Vitpoesi - en kjempesøt svensk blogg som jeg daglig titter innom, for her vises det fram de lekkreste saker og gjenstander!!
...
Englefryd - en relativt ny blogger med ett herlig hus, flotte rom og saker som hun deler med oss. I tillegg har hun fått hekle-dilla sånn som meg - og begge har vi blitt inspirert av en annen medblogger! Kommer mer tilbake til det - når jeg viser frem hekle-prosjektet mitt - muligens senere i dag.
...
Ha en super tirsdag -
kommer kanskje med ett hekleinnlegg i kveld om tiden strekker til!!
...
So Long....
Klem M

mandag 20. april 2009

Deilig denim...



Som nevnt tidligere er jeg ganske kresen når det kommer til sengetøy - spesielt etter å ha prøvd sengetøy med god kvalitet.

Gjennom de siste årene har jeg vært heldig og fått tak i ett par Lexington sengesett til halv pris (da går det liksom an) - ett helt hvitt og ett i mørk denim. I tillegg har jeg fått tak i putetrekk fra Lexington og Gant, blant annet på Outlets i utlandet til fornuftige priser!


Jeg liker begge sengesettene fra Lexington like godt og siden de er ensfarget er det lett å mikse ulike putetrekk til.

Sengesettet i denim ganske tungt og kraftig - noe jeg liker godt! Til og med mannen er blitt bortskjemt - og når jeg spurte hva han synes om sengetøyet vi bestilte fra H&M Home, så sa han: " Det er jo fint, men jeg synes det er så tynt....! "...så joda menn bryr seg de også!


Ja ja...man må jo kunne unne seg litt luksus på noen områder her i livet!

Håper dere alle har en strålende start på uken!

Til slutt vil jeg bare si at jeg har fryktelig dårlig samvittighet for at jeg har vært en slik dårlig medblogger i det siste, og ikke har klart å komme rundt til alle som har lagt igjen hilsen hos meg, men dere skal vite at jeg setter kjempe stor pris på hver eneste en av dere!!!
Tiden har bare 24 timer og x-ant timer/minutter er hobby-tid....og når man har fått seg en ny hobby (hekling), så sier det seg selv at bloggingen får lide litt.... kan ikkje få i pose og sekk med 3 unger.... :)

lørdag 18. april 2009

Loppedag...

Loppemarked sesongen er godt i gang og i dag har jeg vært på årets første og mulig eneste loppemarked. Det er ikke det at jeg ikke liker loppemarkeder, jeg har vært en trofast loppemarked-gjenger siden jeg var liten og trasket rundt som bærehjelp med min mor.
Nei det er det at jeg kjenner det ikke har noen helsemessig gevinst... Pulsen og irritasjonen stiger omkapp før jeg i det hele tatt har entret loppemarkedet.
Årsaken til det er flere....Vi har egentlig ikke har plass til det jeg drasser med meg hjem. Derfor er jeg "redd" jeg finner noe jeg absolutt ønsker meg, og som jeg må se forsvinne med noen andre, fordi vi rett og slett ikke har plass. Irritasjonen stiger også fordi folk står og holder/passer på godbitene F Ø R loppemarkedet i det hele tatt har åpnet (noe som kanskje er like greit med tanke på plassmangelen). I tillegg har jeg merket meg at prisene på loppemarkedene ikke er som de var før - spesiellt på møbler. Prisene var urimelig høy på endel saker. Så derfor var dette muligens det siste loppemarkedet i år... (dere ser jeg skrev muligens ...ikke sant?)

Men nå over til det jeg fikk med meg hjem! I og med at vi ikke har plass til flere møbler, så jaktet jeg på litt esker, bokser, kasser etc for oppbevaring - det har man alltid behov for. Og her er det jeg fikk med meg hjem i dag:

Ett søt liten kartotek boks - kan fylles med så mangt!


En sjarmerende gammel rød kakeboks med hjerter på - den har fått plass på Tuva sitt rom. Jenter får ikke nok av esker og bokser til dill dall.



Jeg har en stor forkjærlighet til gamle bokser og kasser med etiketter eller stempel på. Så denne gamle blikkboksen ble selvfølgelig med hjem.

Denne gamle kassen fikk jeg for 100 kr - og jeg falt for den umiddelbart, og tenkte den ville bli fin på Tuva sitt rom. Den går litt skrått oppover og var kjempe fin. I tillegg var den jo hvit, så den trengs ikke behandles sånn med en gang.

Denne er nå fyllt opp med bamser og dukker - veldig praktisk!

Solen skinner og det er helt fantastisk vær her i Bergen for tiden. Vi er derfor mye ute, og jo bedre vær jo mindre tid får jeg til blogging. Oppå det hele tillegnet jeg meg ny kunnskap i påsken! Jeg lærte meg å hekle - hvertfall sånn helt enkelt, og denne nye hobbyen har også stjålet litt av min tid om kveldene. Om jeg blir ferdig kommer selvfølgelig prosjektene ut på bloggen.
.
Jeg håper dere alle har det strålende og har like flott vår-vær der dere bor!
.
Vi sees!
.
Klem M