tirsdag 31. mars 2009

Tid for hygge!

Etter uker med malerkosten i hånden, har huset i dag fått seg en real oppshining! Det har blitt ryddet, støv har blitt tørket, gulv vasket og sofatrekkene har fått seg en svært nødvendig vask!

Når endelig huset kom tilbake til normalen (ehh..kremt), så var det kjekt å kunne pynte litt. Siden vi ikke skal være hjemme i påsken var det hyggelig å kunne ta frem påskepynten nå, slik at vi kan hygge oss med den- denne uken.


De søte små kylling-barna har fått plass på ett rundt "sølv-brett" fra Alessi. Der ser de ut til å trives, mens mammaen har fått plass ved siden av påsketreet.

I kveld er det foreldremøte, men etter det skal jeg slenge meg på sofaen og nyte ett nyvasket hus, uten spor av malerutstyr- ikke noe som er bedre enn det!

Ha en fin tirsdag!

mandag 30. mars 2009

15 minutes of fame!

Som jeg har nevnt tidligere var det noe spennende som skulle skje på landet, når vi på lørdag skulle hente skuv-sengen til Tuva.
Vel...nå skal dere høre - vi, mine foreldre, jeg og min familie skulle nemlig bli intervjuet!!

Mange bloggere har jo den siste måneden blitt portrettert i store kjente interiørmagasiner - på tykt glanset papir! Vel.. vi er ikke helt d e r, men vi er kjempe spent - og synes det var artig at lokalavisen på Askøy, der vi har hytte, ville lage en liten reportasje om oss og vårt hytteliv.



Årsaken til at vi ble valgt var helt tilfeldig - en av mine venninner hadde møtt på reporteren fra Askøyværingen , og da hun ble spurt om hun kjente noen med hytte på Askøy, så hadde hun nevnt oss.

At verden ikke er stor fikk jeg bekreftet da jeg ble kontaktet av hun som ønsket å intervjue oss - det var nemlig Loppeline fra bloggen Loppehjemmet. Etter vi hadde pratet en stund på telefonen, nevnte jeg at jeg blogget og at hun kunne finne bilder fra landet på bloggen min. Da kunne hun fortelle at blogging, det drev hun med også! Vi kjente altså ikke hverandre fra før, men jeg hadde vært inne på bloggen hennes flere ganger! Så morsomt!!

Lørdag som var, hadde vi altså søte Loppeline på besøk ute på landet. Vi hadde noen koselige og artige timer sammen med henne. Det hele gikk fint og var veldig avslappet... Det blir fort mye tøys og tull i min familie, så jeg håper ikke for mye av det kommer på trykk! :)

Jeg vet ikke helt hvilken dato artikkelen kommer i avisen, men den skulle komme i Magasinet til Askøyværingen nå i forbindelse med påske.

Så får vi se da - om jeg klarer å unngå at denne nye kjendis tilværelsen går meg helt til hodet!! (ha ha - det tror jeg nok jeg skal klare!)


Takk for alle de fine ordene om rommet til eldste jenta. Nå er oppussingen av soverommene ferdig og det er bra, for nå er jeg ganske sliten og lei maling og at huset står på hodet!! Opprydning og vasking står altså på agendaen hos meg denne uken!


Ha en nydelig ny uke alle sammen!

søndag 29. mars 2009

1-2-3 Nå kan du se!









ÅÅÅåååå Mamma, det er helt nydelig, nydelig, nydelig!!!! * hvin*


Puh....storesøster ble vel fornøyd!

Og til slutt ett lite bilde av hvordan rommet så ut tidligere. Køyesengen la vi ut for salg forrige lørdag og søndag var den solgt! Hurra for finn.no!!


Ha en fin søndag!!

lørdag 28. mars 2009

Peace and quiet...




I anledning Earth Hour ble alt lys og lyd slått av her i huset - og det var riktig så skjønt. Freden senket seg virkelig......Lysene er fremdeles av, men lyden på, mor sitter nemlig og ser yndlingsfilmen, som går på TV Norge nå - Somethings gotta give!!
.
Ha en fin kveld videre!

fredag 27. mars 2009

En liten smakebit...

...fra Tuva sitt rom.














Jada, jeg vet jeg sa at innflytningen skulle skje på lørdag, men jeg klarte ikke å dy meg - sukk, men til mitt forsvar så er ikke alt på plass enda. Har for det meste flyttet inn møbler - alt småtteriet kommer etterhvert...
.
I morgen henter vi sengen - gleder meg til å se den på plass, og da ser jeg forhåpentligvis om den bør males eller ikke.
.
Husets største prinsesse og kommende eier av rommet har dratt på landet allerede i dag, sammen med mormor og morfar. Hun har så fryktelig lyst at rommet skal være en "overraskelse", det vil at at jeg skal gjøre det helt ferdig før hun ser det. Det gjorde jeg nemlig da jeg pusset opp det samme rommet, til jentene i lag... Når det var ferdig stod de med hendene foran øynene og telte til 3 - akkurat som på TV, og det var visst stor stas!

.

Det er ganske morsomt å se hvor mye hun stoler på sin mors interiør kompetanse - hun har full tillit til at jeg klarer å lage ett flott rom... og det smelter jo mitt hjerte!

.
Ha en deilig avslappende fredag - det skal hvertfall jeg, selv om husarbeid strengt tatt burde stått på agendaen her i huset!

Denne formiddagen..

bærer det ut på IKEA igjen.. Klok av skade tar vi turen i dag og ikke i morgen! Da vi var der sist kjøpte vi noen hylleplater for mye, og kom hjem med en skapdør for lite til garderoben. Vet ikke helt hvordan vi klarte det, men det hadde kanskje med at det var sinnsykt mye folk og at mannen holdt på å få lettere panikk angst av hele IKEA..he he. Uansett skal vi også kjøpe noen småtterier til Tuva sitt rom, som den hyllen på bildet. Tenker den blir søt over pulten hennes.
Jeg har forøvrig ikke klart å temme lysten til å begynne innredningen og har begynt å bære inn noen småting...jaja gulvet er nå tørt - virker det som!
.
Kommer sikkert med noen bilder fra rommet i løpet av dagen... :)
.
Og til slutt vil jeg takke for alle hyggelige hilsner ang 10 års dagen vår. Utrolig koselig - tror til og med mannen synes det var kjekt ;). Den store feiringen uteble, men jeg fikk 10 røde roser av han når han kom hjem fra jobb, og litt søtsaker... En større feiring får vi ta når vi ikke har så mye på gang!!
.
Ønsker dere alle en trivelig fredag formiddag!

torsdag 26. mars 2009

10 år!

Tenk i dag er det 10 år siden jeg traff mannen min! Vel, det medfører ikke helt riktighet, for vi hadde møtt hverandre før, men det var på denne dag for 10 år siden at vi fikk øynene opp for hverandre - og siden den dag har vi hengt sammen som erteris!

Etter 10 år, 3 barn og 2 oppussingsprosjekter er vi fremdeles like gode venner - ja bestevenner vil jeg kalle oss.


You are my one and only, honey!

onsdag 25. mars 2009

En lyseblå drøm....


Jeg er nå godt i gang med malerjobben på Tuva sitt rom (alle bildene er tatt fra døråpningen, da gulvet er nymalt). Som dere ser er det ikke mye rosa tendenser i dette rommet. Noe som storesøster ser ut til å godta, for "stor-jente" rom kan jo ikke være rosa.

Fargen jeg endte opp med heter TUSEN OG EN NATT og jeg fant den i SENS katalogen til Jotun. Det er en lyseblå grå farge - og vi er kjempefornøyd. I skrivende stund gjenstår det å male siste strøket på veggen med panel og gulvet, det gjøres i morgen. Med en ekstra tørke dag så blir det innflytting på lørdag. Gjett om hun gleder seg - hun har allerede planlagt besøk på sitt nye egne rom.


På lørdag skal vi ut på landet og hente skuvsengen som hun skal ha. Er veldig usikker på om den skal få noen strøk med hvitmaling eller om den skal få bli som den er... Vi får se..
.
Det er også noe annet spennende som skal skje den dagen på landet - men det kommer jeg tilbake til senere...
.
Nå skal Mikkel og jeg ut på tur i solskinnet, og så blir det turn igjen i ettermiddag!
.
Ha en strålende dag alle sammen!
.
PS: Visste dere at man kan vaske vekk maling fra hendene med olivenolje? Man kan sikkert oså bruke andre oljer, og det fungerer kjempefint. I tillegg er det jo hakket mer vennlig for huden enn white spirit!

tirsdag 24. mars 2009

Vårtegn...

Ett sikkert vårtegn her i huset, er når det er på tide å dra frem alle småskoene/joggeskoene, for å foreta en statusoppdatering på hvilke par som får lov til å bli med oss videre!


Det var en del par som kjempet om plassen, og som svært gjerne kunne tenke seg en sommer til på små barneføtter! Dessverre er det slik at noen av skoene var blitt for små..eller føttene for store- alt ettersom..

Etter endt prøving ser vi at eldste jenta definitivt trenger nye vårsko - det var ikke mange par som passet på de føttene. Jeg blir like forundret hver vår og høst, over at ungene øker skostørrelsen med 1-2 str i året!


Minste jenta har litt å velge mellom - siden hun kan arve en del av Tuva sine gamle sko, men det blir vel ett par nye sko på henne også. Lurer på om hun er over rosa blinkesko perioden nå?

Som dere ser var det kun opptelling av barnesko - for vi voksne er jo heldigvis ganske stabile i skostørrelsen - så vi må finne andre årsaker til å fornye sko sortimentet vårt. Heldigvis er ikke det så vanskelig....



Ett annet sikkert vårtegn er når nesa og øynene renner og man føler seg konstant forkjølet! Ja - jeg snakker om pollen sesongen. Den har allerede fått sitt fulle inntog og undertegnede har allerede gått en uke på alle remedier som finnes!! Så sånn sett er våren ikke min favoritt årstid!
. . .
Atsjoooo......ha en fin dag!

mandag 23. mars 2009

En smak av sommer...



I helgen var vi så heldige å få en pose med frosne bringebær - de var fra fjorårets avling i svigermors hage!


Bærene rørte vi til deilig friskt bringebærsyltetøy.... og gjett om det smakte!
...
Takk for alle hyggelige kommentarer på det lille rosa rommet! Jeg er rimelig lei oppussing og maling i øyeblikket (tro det eller ei..), så slike søte ord er veldig oppmuntrende - nå når jeg går i gang med det siste rommet ...i denne omgang!
...
Så vil jeg si at det er hyggelig at det er n o e n som finner veien til meg, selv om Blogger tuller for tiden og ikke oppdaterer innleggene mine på blogglistene til dere som har meg der!
Med det - så vil jeg ønske alle en fin ny uke!

Første natt på eget rom...

Da har snuppa fått lekt og kost seg på sitt nye rom, og mor fikk ta seg en liten knipserunde...
Det er litt rørende å se hvor stolt hun er over å ha fått eget rom, det har hun ikke hatt før.

I øyeblikket er hun faktisk ganske opptatt av å holde det ryddig - men jeg antar det ikke varer evig... :)
På grunn av at sengen har ukurant bredde måtte vi spesialtilpasse sengebunnen, så i natt er er første natten på det nye rommet. Noe som var stor stas...! Hun sovnet også fort - så det hjalp å få jentene på hver sitt rom!


På den ene endeveggen satt vi inn hyllen som jentene har hatt på det andre rommet, den rommer mye dill dall. Kurvene skal spraymales hvite og lysegrå - tror det vil bli fint. Endel av det som står i hyllene skal også inn på Tuva sitt rom når det er klart.


Dukketeppene som mormor har sydd, har fått en egen kurv. Lett tilgjengelig i dukkeleken.


På hyllene over komfyren har fat, kopper, kaker, bakeutstyr fått plass.

Det er veldig kjekt å se alle møblene som jeg har malt og som har stått rundt om i huset endelig få sin plass - og ikke minst er det kjekt å få bildene i hodet av hvordan det skulle bli - ut i live!

Nå står Tuva sitt rom for tur. Håper å komme ett stykke på vei der denne uken.... Er ikke mange uker til jeg skal på jobb igjen, og det hadde vært deilig å bli ferdig i noenlunde tid før jobbstart.
Nå er snart søndagen over - så da vil jeg ønske alle en riktig fin ny uke!!

lørdag 21. mars 2009

Så var leken i gang!

Da var rommet til Maja møblert! Vi har flyttet, båret og ordnet i hele dag, og du kan tro det var en fornøyd liten dame som endelig kunne få ta rommet sitt i bruk!

Kjøkken "kroken" var en suksess, og det tok ikke lang stund før det ble arrangert selskap!
Etter maten var visst dukkemor sliten og måtte sove...

Både små og store jenter har sine inspirasjons kilder... :). Denne boken leses ofte...

Med hånden på hjertet kan jeg si at både mor og datter ble svært fornøyd med resultatet!


Litt flere detaljbilder kommer senere...nå må lillemor få ta seg litt ut, uten at mamma står over og flytter alt tilbake for at det skal se bra ut...hihi.
Ha en deilig lørdag damer...
(og menn - om noen av den sorten er innom)