fredag 27. februar 2009

Saker til barnerommene..Før og etter!



Malerkosten og jeg er fremdeles i ett fast forhold, selv om jeg ærlig må innrømme at jeg begynner å lei av han!! Synes han tar mye av min tid. Hver formiddag bruker jeg sammen med han - han begynner rett og slett å bli litt krevende.... :)
Men noe godt kommer da ut av forholdet vårt. Her er hva vi to har fått gjort i uken som har gått.

Denne dukke sengen ble kjøpt på ett loppemarked for ett par år siden. Den har til nå hatt denne fargen - noe som har funket greit på ett barnerom, men nå ønsket jeg en liten forandring.

Før
Etter

Synes den ble lekker som hvit og da vil de søte dukke teppene som min mor har sydd komme litt bedre til sin rett! Gleder meg SÅ til å komme til det morsomme stadiet - hvor jeg kan begynne å dekorere rommene... Ting tar tid - må vel bare innfinne meg med det!

Som nevnt i ett tidligere innlegg hadde jeg en plan om å lage en lekekomfyr av ett gammel nattbord. Slik ble det...

Før

Etter

Malte nattbordet først hvitt og så laget jeg meg en sjablon og malte 4 svarte sirkler som skal være stekeplatene. Det var ikke lett å få sirklene jevne i kantene - får se om jeg klarer å fikse på det. Hvis ikke får det bare være slik.

Som finish skal jeg henge opp kroker på siden - til kjøkkenhåndkle, visper etc. Jeg fjernet også den nederste døren slik at det ble en åpen hylle til oppbevaring av kaseroller og annet kjøkken utstyr.


Til slutt vil jeg bare vise bordet Tuva skal ha som skrivebord. Det har bare blitt frisket opp med litt ny maling. Synes det er så søtt og nett...



Neste uke er det vinterferie og ungene har fri - så da spørs det hvor mye jeg får gjort. Hadde håpet at jeg skulle få sprayet alle lekekurvene med spraymalingen jeg har kjøpt. (Oi..det minner meg på at jeg må bytte den ene sprayen som jeg kjøpte feil.. :)

I helgen skal vi på landet! Mine foreldre har ett herlig landsted ved sjøen - bare 40 min unna. Der skal vi kose oss i helgen og feire min fars bursdag.

Ha en flott helg alle sammen!

torsdag 26. februar 2009

Cupcake - time!


Det nærmer ser helg og kanskje du lurer på hva slags godsaker du skal servere familien eller venner som kommer på besøk. Wonder no more... Prøv disse gulrotmuffinsene. De er fantastisk saftige og glasuren er fyldig og farlig god...
Og med gulrot i, - da må de vel være ganske sunne også...eller??



Oppskriften er som følger:

(hentet herfra)


Oppskriften gir ca 24 små/medium muffins


4 egg
3 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
1.5 dl flytende margarin eller olje
5 dl revet gulrot

Visp egg og sukker til eggedosis, rør inn margarin/olje. Bland det tørre og vend inn i røren. Til slutt tilsetter du revet gulrot.
Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min.

Det kan være lurt å sette papirformene i muffins brett.


Glasur:

200 g kremost
75 g smør
250 g melis
1 ss vaniljesukker
1 ts sitronsaft
Bland alt godt sammen!

Ønsker du en lettere variant kan du droppe glasuren :) Selve muffinsene er så saftige at det går helt fint!


Da er det bare til å sette igang!




Velbekomme!

tirsdag 24. februar 2009

Så deilig...

...å komme seg litt ut. Føles som jeg har vært inne i ukesvis. Enten har snømengdene har vært så store at det har vært umulig å komme seg ut på tur med vogn, eller så har jeg vært og er forlovet med malerkosten og bruker all ledig tid til å få unna malerarbeid.

Men i ettermiddag dro min mor meg med på litt shopping. Utrolig deilig å komme seg ut, titte i butikker og sjoppe litt...


Fant disse pleddene på Princess av alle steder.
Midt i blinken for meg og til kun 179 kr - ble jammen 2 stk med meg hjem... Det skal sies at til den prisen så er de laget av 100% akryl og er ikke verdens beste kvalitet..pytt pytt de varer så lenge de varer. Tenkte Tuva skulle få det røde på det nye rommet sitt og det blå havner enten på sengen vår eller i stuen :) Ser bildene lyger litt på fargen. Det røde er ikke så rød-orange i virkeligheten...




Ellers hadde de 25% rabatt på alle utenlandske blader på Narvesen - og da belønnet jeg meg selv med to svenske interiør blader - fordi jeg fortjener det! :)




Til slutt fikk jeg min mor til å kjøre meg på Europris hvor jeg kjøpte to spraymalings bokser. Nå skal leke-kurvene til pers - grå og hvit! Takk til alle dere kreative og flotte bloggere der ute! Jeg lærer noe nytt og finner nye tips omtrent hver dag! Som dette med spraymaling.... :)

(....og mens jeg leser mitt eget innlegg ser jeg at jeg har kjøpt feil spray!!??. Primer..det må jo være grunning. Heldigvis tok jeg imot kvitteringen. :) Sånn kan det gå..)

Ha en riktig fin (TV) kveld!

Hjelp - jeg smelter!


Hjelp - jeg siger lenger og lenger ned...
Armene stikker fremdeles opp fra terrassen... jeg prøver å holde igjen


Er det noen som kan hjelpe meg? Jeg trenger kulde og snø....
Ikke alle er like glad for at det er varmere i været her i Bergen

Min mann tok disse artige bildene av vår snømanns siste kamp mot regn og varme....
Synes nesten synd på den! Men er mer glad for å se terrassen fri får snø!
Ha en fin dag videre og takk for at DU tittet innom :)

mandag 23. februar 2009

Hodegjerde til besvær


Det nærmer seg oppussing av vårt nye soverom i under-etasjen, og i den anledning lurer jeg på om jeg skal få laget meg ett hodegjerde til sengen. Vi har en vanlig Svane rammemadrass, og vi har ikke hatt noe form for sengegavl eller hodegjerde til nå. Jeg synes at ett hodegjerde er med å å gjøre sengen mer komplett om dere skjønner hva jeg mener, så nå skal det endelig på plass.

Det er mange muligheter for hodegjerde og jeg merker jeg blir veldig usikker. For ett par uker siden var jeg 100% bestemt på at jeg skulle få den snille mannen jeg bor med, til å snekre noe lignende som disse fra Vita Rummet og Ocean House...og at jeg skulle ha tapet på veggen hodegjerdet ville stå inntill.
Men nå vurderer jeg å male hele rommet i samme farge og heller lage ett hodegjerde trukket med stoff. Da står man jo friere i henhold til farge og mønster på stoffet, samt at man lett kan skifte trekk om man går lei.


Jeg har hørt at det skal være en smal sak å lage seg ett slik hodegjerde, men jeg lurer litt på hvor man får tak i sånn tynn skumgummi som man fester til platen før stoffet knipses på....hm..noen som vet?

Ellers har vi virkelig en fornemmelse av vår i luften i dag!! Snøen har blitt erstattet med fuglekvitter :) Deilig - kan ikke være lenge igjen nå!

Ha en fin mandag!

søndag 22. februar 2009

BARNE-QUILT - UNDER CONSTRUCTION!


De som har fulgt med her på bloggen, har kanskje fått med seg at håndarbeid ikke er min sterkeste side. Det er ikke det at jeg ikke kan sy eller håndtere en symaskin - nei det er det at jeg er så fryktelig utålmodig og synes ting tar for lang tid, da stopper det gjerne opp og jeg rører ikke prosjektet...ja på årevis...

Nå i disse pikerom tider slo det meg at jeg har ett (av flere) uferdig lappeteppe liggende, som var meningen skulle bli ferdig til Tuva sin - ja jeg tør ikke si hvilken bursdag ;). Anyway, jeg børstet støv av esken og tok meg en titt.




På bildet over har jeg lagt "blokkene" tilfeldig ned.. det er nok ikke slik det blir satt sammen til slutt, men dere får ett bilde av hvordan det skal bli. Slik rød stjerne som det er nederst i venstre hjørne av teppet, skal komme mellom alle blokkene.



Som dere ser er jeg omtrent halveis. Det gjenstår å sy sammen alle midtstrimlene, montere blokkene sammen, sy kant, vattere, legge på bakside og binde sammen... Har lyst å få det ferdig - spesielt nå, men den flotte PFAFF maskinen jeg fikk til 30 årsdagen fjusker litt og skulle hatt seg en tur på service. Den har begynt å lage løkker på undersiden av stoffet når jeg syr...utrolig irriterende. Jeg fikser, men så kommer de tilbake etter en stund..arg.


Dette stoffet hadde jeg tenkt å ha som kant - er det ikke nydelig?

Så får vi se da - om jeg noen gang kan legge dette ut som ett ferdig teppe!


Men altså...don't hold your breath..!! :)

PS: Sengen ble solgt og hentet i går!! Det gikk heldigvis fort, så nå kan vi gå videre i rombytte prosessen vår! Vi kjøpte faktisk den senga for knapt 6 mnd siden - når vi skulle ha TV-stue/gjesterom der nede.

Tror mannen i heimen bare har gitt opp å protestere mot mine nye påfunn....han følger villig med. Snille kjære han...(han orker nok ikke høre på maset mitt- det vel der det ligger)

HA EN GOD FASTELAVENS SØNDAG!

fredag 20. februar 2009

Hvit som snøen...


En liten statusoppdatering herfra før helgen! Sengen er som du ser malt hvit, men tror jeg må ha ett strøk til før den blir helt perfekt. Men synes den gjorde seg hvit...og med ett lekkert lappeteppe oppi - ahh vakkert!


Har også malt denne bladholderen. Den kjøpte jeg på ett loppemarked for ett par år siden og har til nå ikke vært i bruk - kanskje litt på grunn av den gyselige fargen den var i. Nå synes jeg den ble riktig så lekker - og vil passe fint på Tuva sitt rom til å ha bøker og blader etc i.

Ellers så flyttet vi de smale skapene forrige helg, så nå er det egentlig klart for å gå til innkjøp av ordinære klesskap...men tror ikke det skjer nå i helgen.

Det gjør egentlig ikke noe, for enn så lenge bruker jeg det nye soverommet vårt som malerstue. Så slipper jeg å male der alle går og tråkker, i tillegg til at vi slipper litt unna malingslukten.
Har noen små-møbler til, så det blir nok litt maling i uken som kommer også.

Det jeg håper skal skje i helgen er at noen vil kjøpe og hente den 120 cm IKEA sengen som vi har hatt i TV-stuen...den står nemlig midt i veien for alt - opp lengs en vegg. Den er lagt ut på FINN så det er bare å vente å se...



Ha en fortryllende helg!

torsdag 19. februar 2009

Så rart!

Tenk å være så liten at det meste i verden er nytt og uoppdaget. Tenk å oppdage ett eple for første gang...

Med tredje barnet har jeg (endelig) lært å ta meg tid til å glede meg over, og sette pris på alle de herlige fasene de små går gjennom - for tiden flyr så alt for fort! ...Plutselig vandrer de i vei på skolevei og man står litt betuttet tilbake og lurer på hvor tiden ble av!
Gratulerer så mye med 8 mnd dagen lille gullet mitt.
Jeg nyter hver dag her hjemme med deg!

Yoohoo..H&M Home har åpnet!

Jeg har gått og ventet på at H&M Home skulle åpne dørene (webshop) og i dag er det endelig mulig å handle der!

Hadde på forhånd sett meg ut et sengesett og nå det er herved bestillt! Spent på å se om kvaliteten også holder mål...

Jeg anbefaler virkelig en tur på http://www.hm.com/ .... mye bra i mange forskjellige stiler - og til en fornuftig pris!
Men jeg oppdaget at min ville klikking på KJØP - resulterte i en meget høy sluttsum, så jeg måtte pent finne meg i å sette det meste på ønskelisten. Litt hver måned er vel mer fornuftig, selv om fornuftig er det siste jeg ønsker å være akkurat nå. :)
Ha en fin dag!

tirsdag 17. februar 2009

Barneroms idéer - ja gjerne...

Sengen til Maja er pusset, vasket og grunnet og nå sitter her og tenker på hvordan jeg skal innrede jentene sine rom. For nye lesere så er det altså sånn at jentene nå skal få hver sitt rom, og vi voksne flytter ned i kjelleren.
Det vil si at jeg om litt skal i gang med å innrede 2 stk jente rom. Dette er jo en drømmeoppgave!!! - og siden det er noen uker til vi skal i gang, sitter jeg her og drømmer meg litt bort og prøver å tenke ut noen lure og morsomme ideer for å lage artige og koselige rom til tuppene.

Det jeg vet så lang er at Tuva skal få (låne) en gammel skuv-seng mine foreldre har på hytta - den vokste min far opp med og er bare såå fin. Maja sin seng har dere jo sett. Ellers så tenker jeg å lage en liten kjøkken "krok" til Maja. Har ett gammelt nattbord jeg fant på loppis eller fretex, som jeg skal jeg gjøre om til en liten komfyr tenkte jeg. Skulle vært gjort for leeeenge siden, men du vet.....og nå er det jammen havnet på loftet. Tror fargene på minste jenta blir rosa og hvitt. Hun har sagt klart og tydelig at hun vil ha en roooosa vegg - malt - IKKE tapet. Men vi får nå se.

Tuva sitt rom er jeg litt mer usikker på. I det ene øyeblikket tenker jeg rødt og hvitt og i det andre hvitt og gråturkis... Hun er jo litt "rosa" ennå så det jeg velger må gå fint med rosa også...

Har en del tanker, men kjenner jeg trenger litt mer og ny inspirasjon....
Har du noen gode tips eller vet om noen fine nettsider med inspirasjon for jenterom i litt landlig klassisk stil? Eller kanskje du nettopp har pusset opp ett jenterom og har masse fine bilder på bloggen din? Legg igjen en kommentar da vel!
ps: alle bildene er hentet fra The Land of Nod

mandag 16. februar 2009

Nytt prosjekt!

Nå når ikke spisebordet ikke lenger står på TO DO-listen, kan jeg med liv og lyst (!?!) kaste meg over neste maleprosjekt!

Denne gangen er det sengen som Maja skal ha på sitt nye rom, som står for tur. Denne sengen hadde jeg egentlig gitt bort til min veldig gode venninne, Inger Lise, da vi ikke hadde plass til den lenger. Hun synes det var for ILLE at jeg skulle gi den bort til FRETEX og puttet den i kjelleren sin....Heldigvis hadde hun ikke tatt den i bruk, og sa det var helt ok at jeg tok den tilbake. (Du er SÅ grei!!!).
Det er vel ingen overraskelse at denne skal også males hvit. Har vurdert å la den være som den er, men vi har hatt den i bruk tidligere slik, og nå har vi lyst på en forandring. Som hvit vil den også passe bedre med resten av stilen, på den kommende rommet. Surprise!
Det er en stund til rombyttet skal skje, men det er jo godt med alt som er gjort. Så i dag har jeg begynt så smått med å pusse den ned. Maja har vært hjemme med meg i dag så jeg fikk ikke kommet så langt.

Hun synes det var mye kjekkere å leke med Duplo - med mamma i nærheten og ikke nede i kjelleren. Og jeg kan jo forstå henne...


Konsentrert lek...

duplo på tur

Ellers så har Kong Vinter tatt farvel med oss her i Bergen og sol og puddersnø er blitt ett fjernt minne....I hagen ligger det en langflat snømann som tar sine siste åndedrett...og en snøhule som begynner å bli ganske liten.
Det var UTROLIG kjekt så lenge det varte, men nå ønsker jeg våren velkommen!